top of page
Zoeken

Vrijwilligerswerk: ook leerzaam voor jezelf

Yesss. Ik heb een kletsmaatje. Gisteren zat ik stipt om 19.30 uur klaar achter mijn beeldscherm voor de eerste coachingssessie. Best spannend, want behalve een naam had ik helemaal geen informatie gekregen. Zou het klikken?


Kletsmaatjes

Gelukkig heeft Kletsmaatjes, een initiatief van de stichting Het begint met taal een goede match gemaakt. De komende 20 weken mag ik Muhammet begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal. Hij is 33 jaar en komt uit Turkije. Onze eerste sessie stond volledig in het teken van kennismaken. Inmiddels weten we van elkaar wie we zijn, waar we vandaan komen, wat voor werk we doen en welke hobby’s we hebben.


Luister- en spreekvaardigheid oefenen

Wat ik heel prettig vind, is dat Kletsmaatjes oefenmateriaal aanbiedt, dat ik als taalvrijwilliger kan gebruiken. Zo hoef ik niet zelf het wiel uit te vinden en kan ik Muhammet goed helpen om zijn luister- en spreekvaardigheid te verbeteren.


Leerzaam

Taalcoaching is niet alleen leerzaam voor degene die gecoacht wordt, maar ook voor de taalcoach zelf. Ik ervaar nu in de praktijk dat begrijpelijke taal heel belangrijk is om mee te kunnen doen in onze samenleving. Als tekstschrijver en specialist in B1-taal vind ik dit heel waardevol.0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page