top of page

Effectief communiceren met burgers? Schakel een ervaren tekstschrijver in?

Overheid-klantbrieven-effectief-communiceren-Lelystad

Speciaal voor de overheid

Dagelijks gaan er bij overheden duizenden brieven en e-mails de deur uit naar burgers. Bijvoorbeeld over de aanvraag van een paspoort, subsidieregelingen of vergunningen. Hoe duidelijker en begrijpelijker die brieven en e-mails zijn, hoe minder vragen je achteraf krijgt. 

 

Als communicatieadviseur bij de overheid weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om effectief te communiceren. Het liefst zou je alle brieven en e-mails die naar burgers worden verstuurd, onder de loep nemen. Maar ja, waar haal je de tijd vandaan voor zo’n monsterklus? Voor zo'n opdracht kun je ook een professionele tekstschrijver inschakelen. Mijn naam is Martina Langeveld en ik haal graag de bezem door de brieven en e-mails van jouw organisatie.

Overheid-klantbrieven-effectief-communiceren-Almere

Wil je weten hoe je de brieven en e-mails van jouw organisatie naar een hoger niveau tilt?

Copywriter met meer dan 25 jaar ervaring

Ik houd me al meer dan 25 jaar bezig met schrijven en effectief communiceren. Ik heb ervaring opgedaan aan de klantzijde én aan de bureauzijde. Daardoor ken ik jouw behoeftes. Ook begrijp ik met welke uitdagingen jij als communicatieadviseur bij de overheid te maken hebt. Het is niet eenvoudig om binnen een politiek gevoelige organisatie met veel stakeholders alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. 

 

Kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken? Ik schrijf duidelijke en begrijpelijke brieven en e-mails voor burgers. Samen tillen we de communicatie binnen jouw organisatie naar een hoger niveau. 

Overheid-Klantbrieven-effectief-communiceren-Den-Haag
Overheid-klantbrieven-effectief-communiceren-Zwolle

Taalniveau B1

Effectief communiceren begint met teksten op taalniveau B1, oftewel: in ‘gewonemensentaal’. Waarom? Omdat elke burger brieven en e-mails in B1-taal gegarandeerd na 1 keer lezen snapt. Daarnaast houd ik bij het schrijven rekening met inclusiviteit en diversiteit. Door bepaalde termen wél of juist niet te gebruiken, zorg ik ervoor dat iedere burger zich aangesproken voelt. 

 

Ik presenteer de informatie ‘hapklaar’, zonder moeilijke woorden of lange zinnen. Daardoor is voor burgers meteen duidelijk wat de overheid van ze verwacht als ze een nieuw paspoort nodig hebben of een bouwvergunning willen aanvragen. Dit scheelt een hoop telefoontjes. 

Effectief communiceren met burgers:
wat levert dit op?

Overheden die effectief communiceren met hun burgers – bijvoorbeeld via brieven en e-mails – kunnen rekenen op: 

  • meer vertrouwen in hun beleid

  • meer betrokkenheid onder de burgers

  • minder telefoontjes omdat er minder vragen zijn

 

Overheid-Klantbrieven-effectief-communiceren-Utrecht
Overheid-klantbrieven-effectief-communiceren-Rotterdam

Waarom kiezen voor Langeveld Communicatie?

Werk jij bij een overheidsinstelling en zoek je een tekstschrijver die jou helpt om effectief te communiceren met burgers? Dan is Langeveld Communicatie het juiste bureau voor jou. Je kunt rekenen op: 

  • teksten die overtuigen, zodat burgers doen wat jij van ze verwacht 

  • aandacht voor B1-taal, inclusiviteit en diversiteit, zodat jouw communicatie toegankelijk is voor álle burgers

  • een betrouwbare sparringpartner met 25 jaar ervaring op het gebied van schrijven en communicatieadvies

  • een klantgerichte aanpak, waarbij jouw wensen centraal staan 

  • afspraak is afspraak

Als Compliance Officer heb ik diverse documenten door Martina laten redigeren en naar B1 niveau laten brengen. Ik heb Martina daarbij ervaren als een betrokken en deskundige professional met een pro-actieve houding. Ze denkt mee met haar klanten en levert een substantiële bijdrage aan de leesbaarheid van beleidsstukken, procedures en nieuwsbrieven.

Meer weten

Martina heeft weinig informatie nodig om te komen tot duidelijke en concrete teksten. Zij heeft de juiste copywriting skills om te komen tot het gewenste resultaat. Duidelijk, concreet en doelgericht.

Meer weten

Martina weet de juiste toon te treffen in haar teksten. Haar communicatievaardigheden zorgen voor goede reacties op onze mailings en hoge opkomsten voor onze events.

Meer weten

Overheid-Klantbrieven-effectief-communiceren-Amsterdam

Wat kost het?

Leg je een opdracht bij mij neer? Dan krijg je van mij een fixed price, gebaseerd op mijn uurtarief van € 85 exclusief 21% btw.

 

Wat ik allemaal doe voor dit bedrag?

Samen bouwen aan brieven en e-mails die duidelijk en
to the point zijn?

Het gezicht achter tekstbureau Langeveld Communicatie


Ik ben Martina Langeveld en ik ben het gezicht achter tekstbureau Langeveld Communicatie. Wil jij effectief communiceren met burgers, maar ontbreekt het je aan voldoende kennis en ervaring om duidelijke, begrijpelijke en inclusieve teksten te schrijven? Of heb je gewoon geen tijd? Ik sta voor je klaar. Je kunt ook bij me terecht voor:

 

In de afgelopen 25 jaar heb ik heel veel brieven en e-mails geschreven voor bedrijven en overheidsinstellingen. Die ervaring zet ik graag in voor jouw organisatie. 

Overheid-klantbrieven-effectief-communiceren-Arnhem
bottom of page