top of page

Wervende teksten voor overheidsbrochures
Nodig? Schakel een ervaren tekstschrijver in

Overheid-brochures-wervende-tekst-Almere

Speciaal voor de overheid
Voor overheidsinstellingen zijn brochures een uitstekend middel om belangrijke beleidsinformatie met burgers te delen. Denk aan informatie over gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen, belastingen en rechten en plichten van burgers. Wervende teksten helpen om de boodschap goed over te brengen en burgers in beweging te krijgen. 

 

Vind jij het als communicatieadviseur/-medewerker lastig om van je tekst een wervende tekst te maken? Of heb je er geen tijd voor? Mijn naam is Martina Langeveld en ik ga graag met jouw brochure aan de slag.

Overheid-brochures-wervende-tekst-Lelystad

Met wervende teksten krijg je burgers in beweging 

Tekstschrijver met meer dan 25 jaar ervaring

Ik houd me al meer dan 25 jaar bezig met het schrijven van wervende teksten en communicatieadvies. Ik heb ervaring opgedaan aan de klantzijde én aan de bureauzijde. Daardoor ken ik de uitdagingen waar jij als communicatieadviseur bij de overheid mee te maken hebt. Ik weet dat het een hele klus is om overeenstemming te bereiken binnen een politiek gevoelige omgeving met veel verschillende stakeholders. Daar ondersteun ik je graag bij. Je kunt bij mij terecht voor een sparringsessie, communicatieadvies en natuurlijk voor teksten op taalniveau B1.

 

Ik ben een groot voorstander van ‘gewonemensentaal’. Ik schrijf wervende teksten die iedereen na 1 keer lezen snapt. Zonder lange zinnen of moeilijke woorden. Ook besteed ik aandacht aan inclusief taalgebruik, zodat elke burger zich gezien en gehoord voelt.

Overheid-brochures-wervende-tekst-Den-Haag
Overheid-brochures-wervende-tekst-Hilversum

Een tekstschrijver inschakelen voor jouw brochures: wat levert dat op?

 

Burgers zijn de laatste jaren steeds veeleisender en mondiger geworden. Ze laten zich niet zomaar iets vertellen, maar willen de ideeën achter overheidsbeleid en -procedures doorgronden. Begrijpelijke, inclusieve en wervende teksten zorgen ervoor dat de boodschap overkomt zoals jij hem bedoelt. Dit vergt nogal wat van jou als communicatieadviseur.

 

Daarom is het slim om te investeren in een tekstschrijver die is gespecialiseerd in brochures en andere wervende teksten in gewonemensentaal. Dan profiteer je van de volgende voordelen: 

  • Burgers snappen de informatie in jouw brochure na 1 keer lezen. Het resultaat? Ze komen in actie en doen wat jij wilt

  • Duidelijke en begrijpelijke brochures zorgen ervoor dat burgers de overheid zien als een betrouwbare en geloofwaardige partij

  • Overheidsinformatie wordt toegankelijk voor een brede doelgroep, je sluit niemand uit

Waarom kiezen voor Langeveld Communicatie?

 

Denk jij erover om een tekstschrijver in te schakelen voor jouw brochures en andere wervende teksten? Kies dan voor Langeveld Communicatie, want dan kies je voor:

  • teksten die informeren, overtuigen en aanzetten tot actie

  • aandacht voor B1-taal, inclusiviteit en diversiteit, zodat álle burgers jouw teksten na 1 keer lezen begrijpen

  • een betrouwbare sparringpartner met 25 jaar ervaring in het schrijven van wervende teksten en communicatieadvies

  • een klantgerichte aanpak, waarbij jouw wensen centraal staan 

  • afspraak is afspraak

Overheid-brochures-wervende-tekst-Rotterdam

Martina is een uitstekende tekstschrijver die maar weinig input nodig heeft om tot een goede tekst te komen. Ook voor het schrijven van teksten en artikelen voor websites kan ik Martina aanbevelen. Verder is ze prettig in de omgang, professioneel en zeer betrouwbaar.

Meer weten

Dankzij haar kritische, scherpe en persoonlijke manier van benaderen en het meedenken heeft Martina uitstekende teksten geschreven. De kwaliteit van de teksten paste heel goed bij hetgeen wat wij willen uitstralen.

Meer weten

Samenwerken met Martina is héérlijk. Ze is altijd enthousiast, denkt altijd mee over de aanpak en komt altijd haar afspraken na. Ik ben ontzettend blij dat ze schrijf-, advies- en trainingsopdrachten verzorgt voor de opdrachtgevers van Papier is passé.

Meer weten

Overheid-brochures-wervende-tekst-Amsterdam

Wat kost het?

Je ontvangt van mij altijd een fixed price. Die baseer ik op mijn uurtarief van € 85 exclusief 21% btw.

 

Nieuwsgierig naar wat je krijgt voor dit bedrag?

Brochures toegankelijk maken voor een breed publiek?

Martina Langeveld, tekstschrijver met een passie voor taal
Mijn naam is Martina Langeveld. Ik ben eigenaar van tekstbureau Langeveld Communicatie en ik heb een passie voor taal. Heb jij niet genoeg kennis en ervaring om zelf een brochure of andere wervende tekst te schrijven? Of heb je het gewoon veel te druk? Geen zorgen. Ik sta voor je klaar. Ik help je ook graag met:

 

Al meer dan 25 jaar schrijf ik teksten over uiteenlopende onderwerpen. Mijn ervaring is dat ik met een duidelijke briefing, gedegen input en constructieve feedback overal over kan schrijven. Ook complexe overheidsinformatie vertaal ik naar prettig leesbare teksten.

Overheid-brochures-wervende-tekst-Arnhem
bottom of page