top of page
Zoeken

Een goede tekst schrijf je samen

Mijn motto is ‘Een goede tekst schrijf je samen’. Daar geloof ik heilig in. Maar voor sommige opdrachtgevers is dat even wennen. Die denken dat ik aan een half woord genoeg heb en daarna de mooiste teksten uit mijn mouw schud. Helaas, zo werkt het niet.


Garbage in garbage out

Ook bij tekstschrijven geldt: garbage in is garbage out. Zonder goede input en constructieve feedback kan ik geen goede tekst schrijven. Daarom neem ik altijd uitgebreid de tijd voor de briefing en het feedbackgesprek.


Denkproces Het gebeurt regelmatig dat het denkproces pas op gang komt bij de klant als hij zijn boodschap zwart op wit ziet staan: ‘Hé, hier mis ik iets. En o, dit heb ik niet zo bedoeld.’

Ik ben altijd heel blij als dit gebeurt, want dit levert bruikbare input op waarmee ik de tekst verder kan aanscherpen. Bovendien wordt het zo écht het verhaal van de klant en niet míjn interpretatie van het verhaal. Want dat maakt nogal een verschil.


Potje tennis Een tekst is daarom nooit in 1 keer goed. Meestal zijn er 2 en soms meer versies nodig om het verhaal helemaal scherp neer te zetten. Dat ligt aan de moeilijkheidsgraad van de boodschap. Ik zie tekstschrijven dan ook als een potje tennis. We slaan het verhaal een aantal keer over het net heen en weer totdat de klant tevreden is. Want als de klant blij is, ben ik ook blij.0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page