top of page
Zoeken

Sprong in het diepe

Daar stond ik. Eind september 2021, op 1100 meter hoogte op een berg op Tenerife. Op mijn rug een parachute, inclusief instructeur. Voor mij een gapende afgrond. ‘If I say run, you run’, zei de instructeur. ‘And keep running, even if you reach the edge.’


Ik knikte, met mijn hart in mijn keel en het zweet in mijn handen. Waarom wilde ik dit ook alweer? Dit is gekkenwerk. Alles in mij schreeuwde nee, maar ik begon tóch te rennen. De afgrond kwam steeds dichterbij en net toen ik bijna bij de rand was, tilde de wind ons op.

Een fantastisch gevoel: I did it. En wat wás het gaaf. Het uitzicht over het eiland en de zee was fenomenaal.


Nu heb ik opnieuw een sprong gewaagd: die naar het zelfstandig ondernemerschap. En dat vind ik net zo spannend als die parachutesprong. Én net zo leuk. Ik ben heel benieuwd naar de interessante mensen en mooie opdrachten die op mijn pad gaan komen.


Met mijn bedrijf Langeveld Communicatie richt ik me volledig op het schrijven van teksten in ‘gewonemensentaal’, oftewel: taalniveau B1. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen een tekst na 1x lezen snapt. Oók mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Uit onderzoek van de Stichting Lezen en Schrijven blijkt dat 1 op de 7 mensen in Nederland laaggeletterd is. Dan zijn 2,5 miljoen volwassenen.


Veel mensen uit deze groep schamen zich daarvoor en durven niet om hulp te vragen. Soms krijgen ze daardoor persoonlijke of financiële problemen. Dat gaat me aan het hart. Daarom help ik bedrijven en overheidsinstellingen om hun communicatie te vertalen naar B1. Want meedoen in de samenleving begint met taal!
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page