top of page
Zoeken

Maak je schrijfspier los: schrijf een haiku

Wat hebben free writing, mindmapping en de haiku (kort Japans gedicht) met elkaar gemeen? Het zijn allemaal technieken om je schrijfspier los te maken. Tijdens de training Creatief schrijven van Bureau Zuijdgeest kwamen ze allemaal aan bod, plús nog een heleboel andere interessante technieken.


Altijd inspiratie

Nu hoef ik nooit meer bang te zijn voor een writersblock. Want dankzij de tips en adviezen van trainer Karel Witteveen weet ik hoe ik de inspiratie weer kan laten stromen.


Pen en papier

Wat ik vooral erg leuk vond aan de training, was dat we met pen en papier aan de slag gingen. Het was even inkomen, maar het wende snel. Ik was verbaasd over de leuke stukjes die ikzelf en mijn medecursisten in korte tijd wisten te produceren. Normaal neem ik ruim de tijd voor schrijven, schrappen en schaven. Maar het lukt me dus ook om in 1 keer – zonder mijn pen van het papier te halen - iets goeds op papier te zetten. Een eyeopener.


Kritische ik

Schrijvers zijn vaak veel te kritisch op zichzelf. Ik ook. Het is de kunst om die kritische ik even op pauze te zetten en gewoon ongehinderd te schrijven. Pas dan ontstaat er ruimte voor creativiteit.


Even wennen

Deze post heb ik ‘free writend’ geschreven. Was best even wennen. Ik had steeds de neiging om te lezen wat ik al had geschreven en dat te redigeren. Dat doe ik normaal altijd: schrijven en redigeren tegelijk. Maar ik dwong mezelf om gewoon door te schrijven. Pas aan het eind deed ik nog een kleine redactieslag.


Ik ben blij met het resultaat.0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page