top of page
Zoeken

Feedback vragen: altijd spannend

Wat ik nog altijd spannend vind, is mijn tekst ‘loslaten’ en wachten op de feedback van de opdrachtgever. In de afgelopen 25 jaar heb ik talloze teksten geschreven over allerlei onderwerpen. Maar feedback vragen went nooit. Kermis Zodra ik de tekst heb gemaild, begint de kermis in mijn hoofd: Is de stijl wel goed? Ik heb de inhoud toch wel goed begrepen? O jee, als ik maar geen spelfout heb laten staan …

Gek dat ik dit na al die jaren ervaring als tekstschrijver nog steeds heb. Want als ik even nuchter nadenk, weet ik ook wel dat een tekst zelden in 1x goed is. Schaven en schrappen hoort bij het schrijfproces. Uiteindelijk wordt een tekst van constructieve feedback alleen maar beter. Mijn motto is niet voor niets: een goede tekst schrijf je samen.


Examen Toch is het altijd weer een ‘momentje’ als de feedback binnenkomt. Zeker bij nieuwe opdrachtgevers. Want dan doe ik voor mijn gevoel weer een beetje ‘examen’.

Wat ik dan weer niet zou willen missen is het trotse gevoel als een opdrachtgever superenthousiast is. ‘Zie je wel’, zegt mijn nuchtere ik dan. ‘Ik wist wel dat het een goede tekst was.’


100% inzet Ik heb me heel lang afgevraagd of dit gevoel ooit zal slijten. Maar na meer dan 25 jaar ervaring vrees ik dat het antwoord ‘nee’ is. Is dat erg? Ik denk het niet, want dit gevoel houdt me ook scherp. Het zorgt ervoor dat ik me iedere keer weer voor 100% inzet. Zo blijft mijn werk leuk en uitdagend.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page