top of page
Zoeken

De taallijn: mijn perfecte leerschool

Is het u hebt of u heeft? Schrijf je getallen voluit of in cijfers? Hoe spel je gefaxt? Dit soort vragen kreeg ik dagelijks tijdens mijn stage bij de Taallijn eind jaren 90. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en wist toen al dat ik later wilde schrijven. Deze stage was echt een fantastische leerschool.


De Taallijn was het redactiebureau van de UvA en beantwoordde taalvragen via de telefoon als extra service. Bij het eerste telefoontje stond het zweet in mijn handen. Oei, hoe zat het ook alweer met hun en hen? De eerste keer kwam het antwoord er nogal hakkelend uit. Maar al snel zat ik helemaal op mijn plek als taaladviseur.


Door dagelijks tientallen taalvragen te beantwoorden, bouwde ik een enorme parate kennis van het Nederlands op, waar ik nog dagelijks van profiteer. Bovendien leerde ik teksten corrigeren, redigeren en (her)schrijven van echte ‘rotten in het vak’.


In de loop der jaren heb ik ontzettend veel bijgeleerd en me verder ontwikkeld als tekstschrijver. Maar de basis heb ik gelegd bij De Taallijn.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page