top of page
Zoeken

ChatGPT: je beste assistent ever

ChatGPT is je beste assistent ever, maar jij bent de baas. Dat hoor ik van veel mensen die ChatGPT gebruiken. Ik had al eens ‘gespeeld’ met ChatGPT en me verbaasd over de grenzeloze mogelijkheden, maar echt gebruiken doe ik het niet. Zonde, weet ik inmiddels. Want met ChatGPT bespaar je als tekstschrijver veel tijd. De tijd die je normaal kwijt bent aan brainstormen (met jezelf) en het schrijven van een ruwe versie breng je met ChatGPT van 40% terug naar 15%. Dat is nog eens een tijdsbesparing!


Onder de indruk

Vraag ChatGPT om onderwerpen, titels, invalshoeken, interviewvragen of artikelen en binnen een paar seconden rollen de ideeën over je beeldscherm. Ik heb het nu al een paar keer zien gebeuren en elke keer ben ik weer onder de indruk.


Schrijven wordt redigeren De kwaliteit van de teksten is prima, maar de stijl is wat onpersoonlijk. En ook kun je er niet op vertrouwen dat de inhoud klopt. Maar hé, je hebt wel in no time een geweldige basistekst waar je zelf minstens 1 uur over zou hebben gedaan. Je kunt meteen beginnen met redigeren. En dat is meteen de 2e les die ik tijdens het webinar heb geleerd: schrijven wordt in de toekomst meer redigeren.


Cheaten Ik heb me voorgenomen om vaker gebruik te maken van ChatGPT, met name om me te laten inspireren. Want een hele tekst laten schrijven door AI voelt voor mij nog een beetje als ‘cheaten’. Terwijl ik dit opschrijf, realiseer ik me dat dit ‘oud denken’ is. En toch lukt het me nu nog niet om dit gevoel van me af te schudden. Maar oefening baart kunst. Ik ga lekker met ChatGPT aan de slag. Ben benieuwd wat het me brengt.
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page