top of page
Zoeken

Waarom zou je Een tekstschrijver inhuren?

Durf jij het schrijven van teksten niet uit te besteden omdat niemand zo veel van het onderwerp weet als jij? Think again. Soms helpt het juist als iemand geen kennis van het onderwerp heeft en er met een frisse blik naar kijkt. Dat levert vaak verrassende invalshoeken op.


Kritische vragen

Een buitenstaander stelt kritische vragen en brengt zaken aan het licht die niet duidelijk zijn in jouw verhaal. Vaak zie je die zelf niet meer omdat je zó vergroeid bent met je onderwerp.

Als tekstschrijver vervul ik regelmatig de rol van ‘kritische buitenstaander’ voor mijn opdrachtgevers. Ik heb me in de afgelopen jaren in heel veel verschillende onderwerpen mogen verdiepen. Van bloembollen tot watermanagement en van interieuradvies tot zorg. En ook al wist ik van tevoren niets van het onderwerp, mijn opdrachtgevers waren altijd tevreden met het eindresultaat.


Garbage in, garbage out

Dat komt omdat ik een tekst altijd samen met mijn opdrachtgevers schrijf. Zonder hun inbreng lukt het niet. Je kent vast wel de uitdrukking ‘Garbage in, garbage out’. Deze uitdrukking komt uit de ICT-wereld en wil zeggen dat systemen alleen maar zinnige informatie produceren als je er zinnige informatie instopt.


Constructieve feedback

Bij het schrijven van teksten werkt het net zo. Ik heb een duidelijke briefing en kwalitatieve input nodig om een 1e versie te schrijven. Daarna is het de beurt aan de opdrachtgever om constructieve feedback te geven, zodat ik de tekst verder kan aanscherpen.


Mooi proces

Vaak hebben we na 1 feedbackronde al een definitieve tekst. Maar soms zijn daar meer rondes voor nodig. Stap voor stap bouw ik samen met mijn opdrachtgevers aan een tekst die de boodschap perfect overbrengt. Een mooi proces, waar ik altijd veel voldoening uit haal.


Ik help je graag

Denk je nu: ik moet misschien toch maar eens een professionele tekstschrijver inhuren om mijn teksten te schrijven? Ik help je graag.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page