top of page
Zoeken

UIT mijn comfortzone

Interviewen vind ik een van de leukste kanten van mijn werk als tekstschrijver. Nieuwe mensen ontmoeten, mooie verhalen optekenen en tegelijkertijd mijn wereldbeeld verbreden. I love it.


Coffeeshops

Ik weet nog goed hoe ik als piepjonge journalist van 23 op pad ging voor het Noordhollands Weekblad. Ik moest een verhaal schrijven over de coffeeshops in Purmerend, die voor overlast zorgden. Het was de bedoeling om het verhaal vanuit verschillende invalshoeken te belichten: de coffeeshopeigenaars, de klanten en de omwonenden.


Uit mijn comfortzone Dus dat betekende: op wildvreemde mensen afstappen én – voor het eerst in mijn leven – naar een coffeeshop. Ik was in die tijd best verlegen, dus ik vond het doodeng. Maar ik wilde per se journalist worden. Dus dat betekende dat ik uit mijn comfortzone moest.


Ik liep wel 10 keer langs de coffeeshop en wierp telkens een steelse blik naar binnen. Wat zou ik binnen aantreffen? Ik raapte al mijn moed bij elkaar en stapte over de drempel.


High De eigenaar ontving me met open armen en nam uitgebreid de tijd voor een interview. Toen ik weer buiten stond, was ik helemaal high. Niet van de hasjdampen, maar van enthousiasme. Wat een superleuk gesprek was dit en wát een aardige vent. Ik had me voor niks druk gemaakt. Het was juist hartstikke leuk. En wat het allermooiste was: ik was uit mijn comfortzone gekomen.


Eer Inmiddels heb ik talloze mensen geïnterviewd. Ik vind het altijd weer een eer als iemand zijn persoonlijke verhaal met mij wil delen.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page