top of page
Zoeken

Gericht feedback vragen

Vind je het spannend om feedback te vragen op een tekst die je zelf hebt geschreven? Dat begrijp ik helemaal. Je hebt je uiterste best gedaan om een mooi stuk te schrijven en dan gaat iemand anders er helemaal ‘los’ op.


Moedeloos

Als je je tekst terugkrijgt, ziet die rood van de opmerkingen. De invalshoek moet anders. Je kunt óók ingaan op onderwerp X. En misschien is het leuk om een paar quotes toe te voegen. Er is niets meer over van je oorspronkelijke tekst. Om moedeloos van te worden …


Feedbackproces sturen

Gelukkig kun je het feedbackproces ook sturen. Hoe? Door te vragen om gerichte feedback. Zo voorkom je dat iemand met jouw stuk aan de haal gaat. Vraag bijvoorbeeld om feedback op de inhoud, de stijl of de grammatica en spelling. Je kunt ook aangeven waar degene die feedback geeft, níet naar hoeft te kijken. Hoe duidelijker jij bent, hoe groter de kans dat je feedback krijgt waar je iets aan hebt.


Minder tijd

Bijkomend voordeel: je helpt de ander er ook mee. Want het kost veel minder tijd om alleen naar de inhoud of de stijl te kijken in plaats van naar ‘alles’.


Probeer het maar eens. Je zult zien dat het werkt.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page