top of page
Zoeken

Geduld is een schone zaak

Geduld is niet mijn sterkste kant. Ik ben zo iemand die enveloppen en plastic verpakkingen ruw openscheurt. Een briefopener of een schaar pakken? Nee joh, het lukt zo ook wel.


Doelgerichtheid Waarom ik zo ongeduldig ben? Het zal wel te maken hebben met mijn doelgerichtheid. Ik regel mijn zaken graag snel en goed. Maar soms is het beter om even pas op de plaats te maken en niet meteen te gaan rennen. Zeker als ondernemer. In acquisitie gaat tijd zitten: zaadjes planten, water geven en afwachten.


Legpuzzels Daarom heb ik me voorgenomen om mijn geduld te oefenen. Hoe ik dat doe? Door legpuzzels te maken van minimaal 1000 stukjes. Dat doe je niet in een uurtje. Bij de allereerste puzzel die ik maakte, voelde ik de irritatie al na een paar minuten opborrelen: kan dit niet sneller?


Inzichten

Ik besloot me eraan over te geven. En inmiddels heb ik er lol in. Wat ik ervan geleerd heb

  • Als je geduld hebt en volhoudt, leidt dat tot resultaat. Net zoals ik uiteindelijk het juiste puzzelstukje vind, zal ik ook de juiste klanten en opdrachten vinden

  • Soms moet je een puzzelstukje van meerdere kanten bekijken om erachter te komen dat het tóch past. Dit leert me om meer open te staan voor andere visies en nieuwe ervaringen

Ik ga voorlopig dus lekker door met puzzelen.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page