top of page
Zoeken

Chat GPT: bedreiging of kans?

‘Nee hè, niet nu ik net voor mezelf ben begonnen als tekstschrijver.’ Dat is wat ik dacht toen ik voor het eerst las over Chat GPT. Ik was best een beetje geschrokken: zou die chatbot over een paar jaar mijn werk overnemen?


Ik besloot het aan Chat GPT zelf te vragen. Ik typte een prompt en klikte op enter. Direct rolde het antwoord over het scherm. Hierbij de ongeredigeerde versie:


‘Nee, tekstschrijvers en copywriters hoeven niet bang te zijn voor Chat GPT. Hoewel dit taalmodel in staat is om mensachtige teksten te genereren, is het nog steeds niet in staat om de creativiteit, intuïtie en persoonlijke ervaring van menselijke schrijvers te evenaren. Het is waar dat Chat GPT in staat is om taal te begrijpen en te verwerken, maar het heeft nog steeds een menselijke schrijver nodig om een doelgerichte boodschap te creëren die de lezer aanspreekt.


In plaats van bang te zijn voor Chat GPT, kunnen tekstschrijvers en copywriters zich aanpassen aan de nieuwe technologieën en hun vaardigheden en expertise gebruiken om hun schrijfwerk naar een hoger niveau te tillen. Ze kunnen zich richten op het leveren van hoogwaardige en unieke content die de lezer aanspreekt en een blijvende indruk achterlaat.’


Pfff, gelukkig. Als Chat GPT zelf zegt dat ik niet bang hoef te zijn, waarom zou ik dan nog twijfelen? Dat doe ik dus ook niet meer. Ik ben erg onder de indruk van de tekst die Chat GPT in een paar seconden produceert. Maar qua toon, stijl en creativiteit zie ik zeker verbeterpunten. Daarom heb ik besloten om Chat GPT te omarmen en zelf te ervaren hoe deze chatbot mijn werk leuker en makkelijker kan maken.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page