top of page
Zoeken

Wat is een goede tekst waard?


‘Wel duur zeg, zo’n tekstje. Kan dat niet goedkoper? Een neef van mij schrijft in zijn vrije tijd ook teksten. Ik kan die weleens vragen …’


Toen ik nog communicatieadviseur was, kreeg ik dit soort opmerkingen regelmatig van mijn interne opdrachtgevers als ik het schrijven van een tekst had uitbesteed aan een professionele tekstschrijver. Mijn collega en ik keken elkaar dan altijd veelbetekenend aan. Hoe managen we dit nu weer weg? Meestal legden we de vraag dan terug. Wat is een tekst die informeert, inspireert of motiveert jou waard?


Met een goede tekst bereik je je doel

Een goede tekst levert je ontzettend veel op: tevreden klanten die begrijpen wat jij van ze verwacht en doen wat jij wilt. Zó bereik jij je doel. Of je nou een product wilt verkopen of meer bezoekers naar je website wilt trekken. Daar wil je toch best in investeren?


Wat doet een tekstschrijver voor jou?

Een overtuigende webtekst of begrijpelijke klantbrief is niet in een uurtje geschreven. Want ik doe véél meer dan alleen schrijven.

- Ik voer samen met jou een helder briefingsgesprek

- Ik spar met jou over de juiste vorm, inhoud, stijl en toon van de tekst

- Ik verzamel input (via deskresearch of interviews)

- Ik structureer, schrijf en schrap

- Ik bespreek feedback met jou en verwerk die in de tekst

- Ik zorg voor correcte spelling en grammatica

- Ik bewaak de planning


Ben jij communicatieadviseur en krijg jij ook regelmatig te horen dat de professional die je wilt inhuren te duur is? Dan weet je voortaan wat je moet zeggen.
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page