top of page
Zoeken

vakantie-inzicht

“Niet naar beneden kijken, maar gewoon doorlopen”, dacht ik toen ik op het smalle bergweggetje voort schuifelde. Ik hield mijn blik strak op de grond gericht en negeerde de diepe afgrond naast me. Die leidde me alleen maar af en maakte me onzeker.


Stap voor stap

Af en toe wierp ik een steelse blik omhoog, naar het kruis boven op de bergtop. Dát was mijn doel. Het was niet ver meer, dus dat gaf me nieuwe moed. “Gewoon doorlopen”, zei ik nog een keer hardop tegen mezelf. “Stap voor stap kom je er.”


2233 meter hoogte

Toen ik het kruis eenmaal bereikt had, stroomde er een gevoel van trots door me heen. Vanaf 2233 meter hoogte keek ik uit over het dal. Dat had ik toch maar mooi gedaan.


Metafoor

Ineens kreeg ik een ingeving: deze bergwandeling is een prachtige metafoor voor mijn ondernemersreis. Óók als ondernemer wil ik bepaalde doelen bereiken. Soms gaat dat gepaard met de nodige onzekerheid en twijfel: Kan ik het wel? Wat nou als …?


Gewoon doorgaan

Als dat gevoel weer eens de kop op steekt, doe ik voortaan hetzelfde als tijdens deze bergwandeling: gewoon doorgaan, af en toe mijn doel voor ogen halen en me niet laten afleiden door randzaken. Met een tevreden gevoel begon ik aan de afdaling.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page